Romanian  English 

Casa Madrid

Locuinta individuala P+1E:
parter – hol si scara, dormitor, camera de zi&loc de luat masa, bucatarie, grup sanitar;
etaj 1 – hol si scara, trei dormitoare, doua bai.

ST=300 mp / SC propusa=78.95 mp / S.ocupata la sol=86.50 mp / SD propusa=158.95 mp
SD propusa cu terase=166.70 mp / S.utila=128. 09 mp / S.locuibila=84.66 mp.

 
*ST = suprafata teren; SC = suprafata construita; SD = suprafata desfasurata;
 
 


 
 
PREZENTARE GENERALA
 

Amplasamentul ansamblului este un teren amplasat in orasul Ovidiu, in vecinatatea Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, in apropiere de Hypermarket-ele Carrefour si Real, la 10 minute de Lacul Siutghiol si la 15 minute de plaja Mamaia. Terenul are o suprafata totala de cca. 17968 mp, alcatuit din 200 de loturi cu suprafata maxima de aproximativ 500 mp, cu o deschidere de 15.00 m la drumul de acces si o adancime de cca. 20.00m.

Conform normativului P100-2006 amplasamentul se afla in zona “E” de seismicitate, caracterizata prin coeficientul ag=0.16, perioada de colt Tc =0.7 secunde, VII grade MSK. Coeficientul gamma=1.0 pentru clasa de importanta = III.

Pe amplasament se realizeaza constructii cu destinatia locuinte individuale, cu regim de inaltime P+1E si imprejmuirea fiecarui lot.

 
 
REZISTENTA
 

Casa Madrid este realizata in solutie mixta de zidarie portanta cu samburi de inramare si centuri de beton armat si local stalpi lamelari si grinzi cu planseu din beton armat peste parter si planseu din lemn peste etaj. Zidaria perimetrala se va realiza din blocuri B.C.A. de 25 cm si se va izola cu termosistem polistiren expandat 5 cm.

 
 
ARHITECTURA
 

Constructiile propuse se vor realiza pe structura din zidarie portanta confinata, cu planseu din beton armat , respectiv planseu lemn peste etaj. Zidaria perimetrala se va realiza din blocuri B.C.A. de 25cm si se va izola cu termosistem polistiren expandat 8cm.

Acoperirea va fi de tip sarpanta, iar invelitoarea va fi executata din sindrila bituminoasa tip TEGOLA, prevazuta cu jgheaburi si burlane pentru colectare si evacuarea apelor pluviale.

Compartimentarile interioare ce se vor realiza dupa caz din blocuri B.C.A. de 25 cm sau din gipscarton cu grosimea de 12,5 cm. Ghenele de instalatii din grupurile sanitare se vor masca in pereti din gipscarton .
Ferestrele si usile exterioare se vor realiza din profile de pvc cu geamuri termopan.

Tamplaria interioara se va executa din MDF, conform dimensiunilor si formelor din tablourile de tamplarie.
Finisajele interioare vor fi:

Pardoseli: gresie antiderapanta pe terase si podeste acces, parchet laminat si placari cu gresie in functie de destinatia fiecarui spatiu in restul locuintei.
Pereti: zugraveli cu vopsea lavabila pe gips carton si tencuieli plus glet si vopsea lavabila la zidaria BCA, faianta in bucatarii si bai.
Plafoane: zugraveli cu vopsea lavabila.
La exterior imobilul este tremoizolat cu polistiren expandat de 5 cm, acoperit cu tencuiala decorativa, conform Autorizatiei de construire.
Circulatia verticala se va asigura prin intermediul unei scari din beton armat.
Accesul pietonal se va realiza pe latura spre drumul de acces.
Accesul auto se va realiza de pe partea drumului de acces. Se va asigura 1 loc de parcare in limitele terenului proprietate privata.
 
 
INSTALATII INTERIOARE
 
SANITARE
Alimentarea cu apa rece se va face de la reteaua stradala, printr-un racord pozat in canal de protectie pana la caminul exterior.
Canalizarea pluviala este executata astfel incat evacuarea apelor pluviale sa se faca prin jgheaburi si burlane la trotuar, de aici prin sistematizarea pe verticala la rigola a strazii.
Canalizarea menajera este executata astfel incat evacuarea apelor uzate menajere se va face la reteaua stradala printr-un racord pozat in canal de protectie pana la caminul exterior.
Materialele folosite pentru executia instalatiilor sunt teava PP-R pentru alimentarea cu apa calda si rece si tuburi din polipropilena ignifugata pentru canalizarea menajera.Dimensionarea conductelor a fost facuta pentru un debit de calcul de 0.34 l/s si o presiune de 12.5 mCA.
 
INCALZIRE
Pentru incalzirea spatiilor conform cererii beneficiarului se va echipa imobilul cu o centrala termica proprie care se va monta la parter in bucatarie. Materialele folosite pentru executia instalatiilor sunt teava PP-R cu insertie de aluminiu.
 
ELECTRICE
Puterea instalata este calculata la 23 kW, iar BMPT este prevazut cu contor si protectii.Distributia in cladire se realizeaza prin doua tablouri, unul amplasat la parter in vestibul ce va alimenta consumatorii de la parter si unul la etaj, ce va alimenta consumatorii de la etaj. Circuitele electrice se realizeaza din conductori ce se pozeaza in tuburi IPY.Pentru alimentarea masinii de spalat rufe, masinii de spalat vase, centrala termica si pentru instalatia de aer conditionat se prevad circuite independente din tablourile electrice.
Cladirea se va proteja impotriva loviturilor de trasnet.
Instalatia TV se realizeaza cu cablu coaxial montat in tub IPY si prize speciale TV
 
 
AMENAJARI EXTERIOARE CONSTRUCTIEI
 
Lucrările necesare in vederea amenajarii incintei :
– alei de acces;
– trotuare de protecţie;
– imprejmuiri.